mentes élet

mentes élet

2015. február 25., szerda

Gluténmentes Kukoricakenyér

Kukoricakenyér


Hozzávalók:

- 2 tojás
- 1 dl langyos víz
- 20 dkg kukoricaliszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- só ízlés szerint
- 1 laktózmentes joghurt ( 150 g)
- 0,5 dl olívaolaj
- én szórtam bele egy kis lenmagot is, de ez kihagyható

Elkészítés:

Kenyérsütésnél mindig szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozzunk, időben vegyük ki őket a hűtőből.
A tojásokat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a meleg vizet, a lisztet, a szódabikarbónát, a joghurtot, ízlés szerint a sót, lenmagot,  végül az olajat. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formában 200 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a belseje.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése